Tot twee jaar cel voor Georgische bende Dreamlanddieven die in Roeselare betrapt werden

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een vierkoppige Georgische dievenbende is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 5 maanden tot 2 jaar voor 14 diefstallen bij winkelketen Dreamland. Daar maakten ze voor zo’n 7.000 euro smartphones, laptops en tablets buit. Ze konden op 20 augustus 2020 in de vestiging in Roeselare betrapt worden. Een 31-jarige Georgiër zit sindsdien in de cel en riskeert met 2 jaar cel de zwaarste straf.

De betrapping maakte weinig indruk op de Georgiërs want nog vooraleer de politie ter plaatse was, sloegen twee van hen opnieuw aan het stelen. In hun auto op de parking vond de politie een beitel en tal van gestolen goederen terug. “De diefstallen waren de enige manier om aan geld te geraken”, aldus de 31-jarige hoofdverdachte die sinds de arrestatie in de cel zat.

Vader geworden

Nikolaos K. is geen onbekende voor het gerecht. Zowel in Georgië als in Duitsland liep hij al veroordelingen op voor diefstallen en drugshandel. Hij betaalde 1.400 euro om in België aan een nieuwe identiteit en valse naam te geraken. Hij pleegde de feiten vaak onder invloed van drugs en samen met zijn vriendin. Zij is in Frankrijk ondertussen bevallen van een eerste kindje en kreeg 18 maanden cel. “Laat me naar mijn vriendin terugkeren”, vroeg K. aan de rechter. “Ik maakte de geboorte van mijn kind niet mee. Dat is al een grote straf.” Hij kreeg met twee jaar effectieve celstraf en een boete van 16.000 euro toch de zwaarste straf. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier