Tot jaar cel voor drie koperdieven die bij metaalhandel geklist konden worden

Redactie KW

Twee Bulgaren en een Roemeen zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot celstraffen van 7 maanden tot 1 jaar voor een koperdiefstal bij metaalhandel Gheysens in Kortrijk.

Bij de politiezone Vlas liep op 3 november 2020 rond 21u de melding binnen van een inbraak bij de metaalhandel langs de Meensesteenweg in Kortrijk. Een draad was doorgeknipt en uit containers waren metalen verdwenen. De toegesnelde agenten vonden de twee Bulgaren en de Roemeen in de gracht terug. Hun auto met Bulgaarse nummerplaten stond iets verderop. Ze verklaarden op pad te zijn om oude metalen te verzamelen.

Een politiehelikopter met groot zoeklicht werd nog ingezet om een mogelijke vierde verdachte te klissen maar dat leverde niets meer op. Sinds hun arrestatie bleven ze in een Belgische cel. Die zullen ze nu mogen verlaten en naar hun zigeunerkamp in Frankrijk kunnen terugkeren. “Ik kom hier de eerste 20 jaar niet meer terug”, aldus de Roemeen die naar eigen zeggen niets van de diefstalplannen van zijn kompanen afwist.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.