Tot een jaar cel voor oplichting met elektrische fietsen in Middelkerke en Nieuwpoort

©SISKA GREMMELPREZ BELGA
©SISKA GREMMELPREZ BELGA
Redactie KW

Een man en een vrouw uit Middelkerke zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan oplichting met elektrische fietsen.

Op 12 augustus vorig jaar reserveerde D.D. (48) bij een Middelkerkse verdeler een elektrische fiets voor een testrit. Later kwam haar kompaan M.S. (51) de fiets ophalen en toonde daarbij de identiteitskaart van de man wiens naam D.D. had opgegeven bij de reservatie. Later verklaarde hij dat hij de kaart “gevonden” had. M.S. vertrok maar kwam de fiets nooit meer terugbrengen.

Trucje herhaald

Daags nadien probeerden de twee op dezelfde manier twee fietsen te stelen in Nieuwpoort. D.D. reserveerde de fietsen, maar M.S. kwam die niet afhalen omdat hij volgens de procureur niet uit zijn bed raakte. Op 22 augustus probeerden de twee hun trucje nog eens in Nieuwpoort. Maar tegen die tijd circuleerden hun foto’s al bij de fietsenhandelaars aan de kust, waardoor ze konden worden geklist. De gestolen fiets werd in hun woning teruggevonden.

Jaar effectief

M.S., die eerder al eens twee jaar cel kreeg voor diefstal, kreeg een jaar effectieve celstraf. Hij kwam niet opdagen voor zijn proces. D.D., die naar eigen zeggen met financiële problemen kampte, kreeg opschorting van straf. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier