Tot dertig maanden cel voor inbrekers die gestolen juwelen in Ruddervoordse gracht gooiden

Redactie KW

Twee Roemenen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een inbraak en een poging daartoe in Ruddervoorde. Hun buit, een partij juwelen, belandde in de gracht.

Georghe B. (35) en Ion U. (47) drongen op 17 maart een woning binnen langs de Veldegemsestraat in Ruddervoorde. Ze gingen ervandoor met een partij juwelen, maar toen ze de woning verlieten werden ze gespot door een passant. Ze gooiden de buit onder hun wagen en in de gracht en sloegen op de vlucht. B. keerde echter terug om de wagen op te halen maar werd in de boeien geslagen. Zijn kompaan kon ontkomen.

Ion U. liep in verschillende landen al twaalf veroordelingen op. Hij kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg woensdag dertig maanden effectieve celstraf. Georghe B., die in Roemenië al eens tien jaar cel opliep voor doodslag, kreeg twee jaar effectief. “Mijn cliënt was een job beloofd in België”, pleitte zijn advocaat. “Maar dat ging niet door waarop hij besloot om diefstallen te plegen. Na zijn vrijlating wil hij terugkeren naar zijn vriendin in Italië.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier