Tot 40 maanden cel voor plundertocht die eindigde in Colruyt van Pittem

Redactie KW

Twee Georgiërs zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een hele resem winkeldiefstallen. Op 51 dagen tijd sloeg het duo liefst 58 keer toe in Colruyt- en Okay-filialen over heel het land.

Het onderzoek ging van start na feiten in de Colruyt-winkel in Pittem. Op camerabeelden was te zien hoe twee mannen met flessen drank aan de haal gingen. Ze verplaatsten zich in voertuigen met Duitse of Franse nummerplaten. Een van de wagens kon op 16 april staande worden gehouden na feiten in Rochefort en Marche-en-Famenne. Aan boord zat Georgiër Shalva T. (33). Ook zijn kompaan Giorgi O. (28) kon worden geïdentificeerd, maar de man kon nog niet worden geklist.

Onderzoek wees uit dat T. en O. op amper 51 dagen tijd liefst 58 diefstallen pleegden in Okay- en Colruyt-filialen in heel het land. Naast Pittem sloegen ze toe in onder meer Oudenburg, Gistel, Ichtegem, Kortemark, Ardooie, Koekelare, Tielt, Deinze, Brakel, Herentals, Roosdaal en Libramont. Daarbij hadden ze het telkens gemunt op alcohol en tabakswaren. “De totale waarde van de buit bedroeg 14.000 euro”, verduidelijkte de procureur.

Giorgi O. kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg 40 maanden effectieve celstraf. Zijn kompaan kwam weg met 30 maanden. Hij betwistte de feiten niet. “Mijn cliënt was op de dool en heeft het gros van de buit zelf opgerookt en uitgedronken”, pleitte zijn advocaat Jorn Verminck. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.