Tot 37 maanden effectieve celstraf voor Oostendse koperdieven

© Pixabay
Redactie KW

Zes Oostendenaars zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een hele reeks koperdiefstallen in Oostende en Middelkerke. Voor witwas werden ze vrijgesproken.

Op 16 juli vorig jaar werden Ruben C. (41) en Colin V. (30) betrapt terwijl ze twintig kilogram gestolen koper vervoerden op een brommer. Onderzoek wees uit dat C. en zijn broer Lieven (39) al sinds 2018 koperdiefstallen pleegden, onder meer op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis.

40 kilogram gestolen

Ook Angelo M. (37) bleek betrokken en had het vooral gemunt op ondergrondse garages. Op 26 maart werd hij samen met Aslan K. (33) betrapt bij diefstal van 40 kilogram koper in het leegstaande café Cosy Corner in de Langestraat in Oostende. K. droeg op dat moment een enkelband. De beklaagden kampen met een drugsprobleem en kwamen al vaker met het gerecht in aanmerking.

Angelo M. kreeg donderdag 37 maanden effectief. Ruben C. kreeg 30 maanden cel. Zijn broer en Michael D. (40) kregen elk twee jaar cel. Die laatste viseerde onder meer de oude maritieme zendmasten in Middelkerke. Aslan K. kreeg twaalf maanden cel, Colin V. een jaar. De vriendin van Lieven C. stond mee terecht maar werd vrijgesproken.

Schadevergoeding

Omdat Ruben C., Angelo M., Lieven C. en Michael D. de buit verkochten aan een Oostendse metaalhandelaar stonden ze ook terecht voor witwas. Maar de rechter sprak hen hiervoor vrij. De sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard kreeg 5.000 euro voorlopige schadevergoeding toegekend voor diefstal van 200 meter koperdraad uit een garagecomplex langs de Torhoutsesteenweg in Oostende. Een aannemer uit Diksmuide kreeg 25.000 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.