Tot 18 maanden cel voor trio na reeks inbraken en diefstallen in Kortrijk

Redactie KW

Al bij de politie en gerecht gekend in Spanje, Nederland en Luxemburg en begin dit jaar gevat na een reeks inbraken en diefstallen in Kortrijk. Drie jongeren van Noord-Afrikaanse origine kregen op hun proces voor de correctionele rechtbank stante pede 15 tot 18 maanden effectieve celstraf van de rechter in Kortrijk.

Het trio vloog eind januari in de cel na een diefstal bij Foot Locker. Aharchi K. (21) trok met drie kledingstukken naar het pashokje maar keerde maar met twee terug. Onder zijn eigen broek had hij een nieuwe broek aan. Op die manier probeerde hij naar buiten te stappen. Een alerte winkelbediende was hem evenwel te slim af en verwittigde de politie. Verder onderzoek kon hem en zijn twee kompanen linken aan een diefstal van schoenen, een inbraak in restaurant Au Casino, een tweede restaurant, een winkel, een advocatenkantoor en een inbraakpoging in een woning.

Na hun arrestatie hield het trio vol dat ze minderjarig waren maar een botonderzoek haalde dit onderuit. “We pleegden de feiten toen we zwaar onder invloed waren”, aldus Aharchi K. “Ik had een job maar door corona werd ik ontslagen. Ik moest stelen omdat ik anders geen eten of slaapplaats had.” Net als Ayoub A. (18) en Mohammad Reda El M. (21) bood hij zijn excuses aan. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier