Stuntelige inbreker zet ladder op bromfiets en komt zwaar ten val in Brugge

Redactie KW

Een 44-jarige Bruggeling met een ellenlang strafblad riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar cel voor een stuntelige inbraakpoging die hem in het ziekenhuis deed belanden.

In de vroege ochtend van 24 maart plaatste N.M. in de Sint-Amandsstraat in Brugge een ladder op de voetsteun van zijn bromfiets om over een tuinmuur te klimmen. Met zijn bivakmuts, drie koevoeten en twee paar handschoenen was de Bruggeling helemaal klaar om zijn slag te slaan, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde. De man kwam zwaar ten val en belandde in het ziekenhuis waar hij een operatie onderging. Sindsdien behelpt hij zich met krukken.

N.M. ontkende aanvankelijk dat hij op dievenpad was, maar op zijn proces betwistte hij de feiten niet langer. De man heeft al 44 veroordelingen op zijn strafregister. “Hij is een sukkelaar die leeft van een ziekte-uitkering”, stelde zijn advocaat Jan Dekersgieter. “Hij is mensenschuw en leeft vooral ’s nachts. Hij verzamelde intussen al 33 maanden cel en als er daar nog vier bijkomen zal hij effectief mogen gaan zitten. Hopelijk kan de celstraf dan ook beperkt worden tot drie maanden.”

De uitspraak volgt op 21 juni. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.