https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stralend zomerweer lokt ook dieven naar Westkust

Redactie KW

De grote drukte aan de kust door het stralende zomerweer leidde zondag tot verschillende diefstallen aan de Westkust. Zo werd een toeriste op het strand van Nieuwpoort bestolen.

Een eerste diefstal werd zondagmiddag gemeld rond 11 uur in een winkel langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Een 32-jarige vrouw uit Watermaal-Bosvoorde kwam een zaak binnen en bestelde een product dat ze ook betaalde. Ze slaagde er echter in om ook twee schoonheidsproducten te stelen.

Bankkaart en geld

Bij terugkomst om haar bestelde producten op te halen werd ze door de verantwoordelijke van de zaak gevolgd en staande gehouden in afwachting van de komst van de politie. De goederen werden gerecupereerd.

Op het strand van Nieuwpoort werd een 84-jarige toeriste uit Putte dan weer bestolen. Een onbekende man die een kinderwagen duwde stak haar voorbij en kwam met haar in aanraking. De vrouw stelde achteraf vast dat haar bankkaart en geld verdwenen was uit haar klein tasje.

Elektrische fiets

In de Veurnestraat in De Panne werd dan weer een 54-jarige man uit Luik bestolen op een camping. Nadat hij met zijn vrouw een wandeling maakte en terugkwam aan zijn caravan stelde hij vast dat zijn elektrische fiets en twee kabels verdwenen waren. Hij merkte zijn fiets echter op in de omgeving.

Een 40-jarige man uit Theux wilde net vertrekken met zijn gezin en de fiets. Het kwam tot een handgemeen waarna de politie gebeld werd. De gestolen fiets en de kabels werden teruggevonden in de caravan van de man uit Theux. Er werd telkens een pv opgesteld. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.