Stal 60-jarige klusjesman 30.000 euro van 90-jarige verwarde vrouw?

Redactie KW

Een 60-jarige klusjesman uit Nieuwpoort riskeert in de rechtbank van Veurne acht maanden cel en 1.200 euro boete omdat hij op slinkse wijze 30.000 euro afhandig zou hebben gemaakt van een weerloze vrouw van 90 jaar. “Hij was een soort parasiet die enkel omging met haar om te kunnen stelen”, sprak de advocaat van het slachtoffer.

De advocaat van slachtoffer G.V. had weinig goeds over voor klusjesman D.Q.. “Hij leefde als een vorm van een parasiet rond haar”, sprak hij. “Enkel met de bedoeling om ze als gewillig weerloos slachtoffer te beroven. Hij creëerde zelf een soort van vriendschap waarbij hij serieus profiteerde van haar medische toestand om haar geld te beheren. Hij won haar vertrouwen, bemachtigde haar bankkaart en installeerde die op een app op zijn telefoon. Zo haalde hij geld af of kocht diverse zaken zoals kledij en een tv.”

Met toestemming?

Het slachtoffer zou op die manier 30.000 euro zijn kwijtgeraakt en vraagt dat terug, met een extra morele schadevergoeding. De procureur volgde het verhaal en eiste acht maanden cel en 1.200 euro. “Hij gebruikt het klassiek excuus dat alles met toestemming was, maar gelet op de toestand van de 90-jarige vrouw durven we daar sterk aan twijfelen. Alles is ook aan het licht gekomen dankzij haar bankbediende en G.V. viel uit de lucht toen ze het haar vertelden”, sprak de procureur.

De advocaat van D.Q. gaat voor de vrijspraak. “Hij leerde G.V. kennen toen hij klusjes deed bij een vriendin en vervolgens op haar vraag bij G.V. zelf. Hij deed veel meer voor haar, en deed ook boodschappen en verzorgde haar. Voor de klusjes mocht hij altijd een rekening maken, dat hield hij ook bij. Hij greep pas in toen hij vaststelde dat haar eigen bankagent, voor zijn commissie wellicht, haar een effectenrekening op 10 jaar had aangesmeerd. Voor een 90-jarige! Zelf heeft D.Q. niks gedaan wat ze niet wist.” Vonnis op 23 april.

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.