Spoorloze gevangene uit Nieuwpoort riskeert celstraf voor diefstal 240 flesjes bier

Redactie KW

Een 43-jarige man van Mauretaanse afkomst uit Nieuwpoort riskeert 2 maanden cel voor de diefstal van 240 flesjes bier. Beklaagde Racine K. is momenteel echter spoorloos nadat hij als gevangene niet terugkeerde uit penitentiair verlof.

De man is absoluut geen onbekende voor de politie en het gerecht en veroorzaakte al op verschillende manieren overlast. Zo werd de politie in januari van dit jaar opgetrommeld om naar zijn appartement te gaan in Nieuwpoort waar K. uit huis werd gezet.

“Daar viel de aandacht van de speurders op een voorraad van 75 lege flesjes Karel Coggebier”, sprak de procureur. “Dat vonden ze vreemd, want het is niet in de handel te verkrijgen maar wel in een speciaalzaak in Nieuwpoort. Bij navraag daar ontdekten ze dat er in totaal 240 flesjes gestolen waren van het Coggebier, Hendrik Geeraertbier en Ensor. De zaakvoerder zei dat de stock systematisch niet klopte en er flesjes bier gestolen werden uit de opslagplaats en zijn auto.”

Twee maanden cel

R. riskeert er twee maanden cel en 800 euro boete. Dat komt wellicht boven zijn al indrukwekkende strafblad. Hij kreeg eerder dit jaar en vorig jaar al samen 3 jaar cel. Eveneens voor de diefstal van bier en voor zware geweldfeiten op de tram waar hij een slachtoffer probeerde te beroven en een brutale stamp gaf. Het was intussen zijn 14de veroordeling. Hij zat in de cel om zijn straffen uit te zitten maar is daar nu niet teruggekeerd na een penitentiair verlof en liet nu verstek gaan. Vonnis op 12 november.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier