Slachtoffers na inbrakenplaag in auto’s Bredene: “We hopen onze mountainbike terug te zien”

Stefaan en Anika troffen hun wagen aan met de deur op een kier. Van de mountainbike geen spoor.©Jeffrey Roos
Stefaan en Anika troffen hun wagen aan met de deur op een kier. Van de mountainbike geen spoor.©Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werd in negen auto’s ingebroken in Bredene. Stefaan Maenhout (34) en Anika Kempf (33) zagen een mountainbike gestolen uit hun wagen. “Ik ben nochtans een lichte slaper, maar hoorde niets.”

De meeste slachtoffers zijn er volgens commissaris Goes van overtuigd dat ze hun wagen slotvast hebben gedaan maandagavond en ook Stefaan is er zeker van dat zijn wagen gesloten was. “In januari heb ik van het mountainbiken mijn nieuwe hobby gemaakt”, vertelt Stefaan. “Ik schafte mij een fiets aan en ga geregeld rijden in de Wenduine. Ook maandag had ik dat gedaan. Mijn fiets liet ik na afloop in de auto zitten omdat ik ook dinsdagmorgen van plan was om een fietstocht te gaan maken.”

Deur op een kier

Dinsdagmorgen zag Anika de deur van de auto op een kier staan. Lachend maakte ze er Stefaan nog op attent dat hij de volgende keer best de deur van de wagen dicht doet. “Stefaan was ervan overtuigd dat hij dat had gedaan”, legt Anika uit. “Ik zei hem nog dat het best was dat hij zijn fiets in de garage had geplaatst. Alleen, dat had hij niet gedaan. Meteen werd duidelijk dat de fiets van Stefaan gestolen werd uit onze wagen.”

“Wij slapen achteraan, maar ik ben een hele lichte slaper. Stefaan werkt in de horeca en telkens als Stefaan na zijn avondshift onze doodlopende straat in reed, terwijl ik al lag te slapen, wist ik dat hij dat was. Maar deze keer heb ik niets gehoord. De dieven zijn heel stil te werk gegaan”, aldus Anika.

Met apparaatje

Volgens commissaris Dennis Goes zijn er negen klachten geweest van slachtoffers, allemaal uit dezelfde buurt. “In de meeste voertuigen werd er niets gestolen, al werden alle voertuigen grondig doorzocht”, vertelt Goes. “De meeste slachtoffers troffen hun voertuig aan met de deur op een kier. Vermoedelijk maakten de dader(s) de deuren open via een apparaatje waarbij ze het signaal van de afstandsbediening kunnen oppikken om zo door te sturen naar de wagen.”

Eventuele getuigen worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. De afstandsbediening bewaren in een blikken doos die in zilverpapier is gewikkeld kan er voor zorgen dat het signaal niet opgepikt kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier