Shampoo, ontbijtgranen en zelfs maandverband: bende riskeert tot 40 maanden cel voor ladingdiefstallen op snelwegparkings in Westkerke, Jabbeke en Rekkem

Redactie KW

Vijf mannen uit het Brusselse staan in de Brugse rechtbank terecht voor een twintigtal ladingdiefstallen uit vrachtwagens op snelwegparkings. Het kopstuk riskeert 40 maanden cel.

Shampoo, ontbijtgranen, keukentoestellen, wasverzachter, printers en zelfs maandverband: selectief waren Younes I. (26) en zijn kompanen niet toen zij op snelwegparkings op strooptocht gingen. Tussen januari 2018 en februari 2021 gingen ze met de ladingen aan de haal van geparkeerde vrachtwagens door de achterste deuren te forceren of het dekzeil open te snijden. De buit werd overgeladen in monovolumes waaruit ze de achterste zetels hadden verwijderd. Om de politie te verschalken vervalsten ze de nummerplaten van gelijkaardige wagens.

De bende kon gelinkt worden aan negentien diefstallen en twee pogingen daartoe in Rumst, Kontich, Tessenderlo, Westkerke, Rekkem, Jabbeke en Spy. Bij twee feiten maakten de daders gebruik van geweld. Zo werd een Poolse trucker met een mes bedreigd op de parking langs de E40 in Westkerke. Op diezelfde parking kreeg een getuige rake klappen.

Spilfiguur Younes I. riskeert 40 maanden cel. Hoewel zijn DNA werd aangetroffen ontkent de Syriër uit Elsene elke betrokkenheid bij diefstal. “Ik moest voor een garagist soms wagens vervoeren”, stelde hij. Hamza B. (37), een Algerijn uit Schaarbeek, riskeert 30 maanden met uitstel. Ook hij ontkent de diefstallen. Zijn landgenoot Djamal H. (27), die de meeste feiten bekende, riskeert 30 maanden effectief. Twee voortvluchtige kompanen riskeren elk een jaar cel. De rechter doet uitspraak op 28 april. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier