Roemeens koppel steelt koper uit afvalcontainer: “Werknemer gaf toestemming”

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een koppel Roemenen moet zich voor de rechter in Ieper verantwoorden voor een koperdiefstal bij het bedrijf SKT aan de Potijzestraat in Ieper. De mannelijke helft van het koppel ontkent de feiten en zegt toestemming te hebben gekregen van een werknemer van het bedrijf.

De Roemenen probeerden in april hun slag te slaan in het bedrijf gespecialiseerd in koeltechnieken. De zaakvoerder greep echter in en belde de politie. De daders probeerden koperdraad uit de afvalcontainer mee te pikken.

Op camerabeelden is te zien hoe ze de goederen teruggooien na te zijn betrapt. De politie vond ook 5 obussen in de wagen van het koppel en in de zakken van een van de kinderen stak 315 euro, geld waarvan het openbaar ministerie denkt dat het opbrengst is van gesloten koper.

Verstek

De procureur vordert voor beide verdachten een celstraf van 6 maanden. Enkel Z.I., de mannelijke helft van het koppel, daagde op in het beklaagdenbankje. Zijn vrouw was terug naar Roemenië en liet verstek optekenen. De man ontkende dat hij een diefstal pleegde.

“Van een werknemer kreeg ik de toestemming om het koperafval mee te nemen. Toen de baas kwam, belde die echter de politie.” De zaak wordt verdergezet op 20 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.