Raadsel in Lo: zes diefstallen in 1 nacht

Redactie KW

De inwoners van het anders zo rustige dorpje Lo werden deze ochtend wakker met een raadsel. Op een nacht tijd werden ineens 6 diefstallen gepleegd bij bewoners. De opvallendste buit viel te rapen bij Gasthof De Zwaan. Daar werden liefst 40 terrasstoelen gestolen, goed voor 2.190 euro. “Een echt raadsel”, zucht zaakvoerster Sandra.

De politie moest deze ochtend overuren draaien in Lo. Ze kregen kort na elkaar zes meldingen binnen van verschillende slachtoffers over diefstallen. Dat gebeurde nog niet eerder. “Het gaat om afzonderlijke diefstallen”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “We hebben er voorlopig het raden naar wie er heeft toegeslagen. Alle diefstallen gebeurden zonder veel braak te plegen. In de Willem Van Loolaan werd bij een bewoner drie fietsen gestolen. In de Gasthuisstraat werd materiaal van op een bouwwerf gestolen. Het gaat om een rolsteiger, een betonmixer, een boorhamer en een vlakschuurmachine. In de Breydelstraat werd mazout uit een geparkeerde vrachtwagen gestolen en in een horecazaak verdwenen ineens 40 terrasstoelen. Die hebben een aanzienlijke waarde. Ook in de Ooststraat en op de Markt belden bewoners ons op voor een diefstal maar daar zijn de gegevens nog niet bekend. Het onderzoek loopt maar het moet toch om een dief gaan die de spullen kon gebruiken én kon transporteren.”

40 terrasstoelen voor 2.190 euro

De buit is in omvang de spullen immers groot. Wellicht gaat het om een dief die zelf met een lichte vrachtauto reed en tussendoor nog eens mazout stal. Dat denken ze ook bij Gasthof De Zwaan. “We stonden op en stelden vast dat de 40 stoelen van ons terras verdwenen waren”, zegt zaakvoerster Sandra. “Er stonden er verschillende gestapeld. Die hebben dus een zeker gewicht. Wie kan nu ineens 40 stoelen stelen? En wat is de dief daarmee? Wil die in deze coronatijden zelf een zaak starten? De stoelen zijn toch samen 2.190 euro waard. We zullen die nu opnieuw aankopen tegen de tijd dat we weer open mogen.” De politie onderzoekt de zaak en zal camerabeelden van in de buurt bekijken.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier