Portefeuille met behoorlijk wat geld gestolen in villa in Kortemark

© iStock
Redactie KW

In een alleenstaande villa in de Handzamestraat in Kortemark werd zondagnacht 10 oktober ingebroken. De dieven gingen aan de haal met een portefeuille met daarin behoorlijk wat cash geld.

De inbraak werd maandagochtend 11 oktober vastgesteld toen de bewoners opstonden. De bewoners zijn een 86-jarige vrouw en een 89-jarige vrouw die in de alleenstaande villa tussen Kortemark en Handzame wonen. Zij schrokken enorm toen ze naar beneden gingen want daar bleek dat alle deuren openstonden en waren alle kasten doorzocht. De lades stonden ook open. Zij verwittigden een van hun kinderen die ter plaatse kwamen en de politie belden.

Raam badkamer geforceerd

Bij een onderzoek ter plaatse bleken een of meerdere inbrekers de tuin te hebben betreden door de zware toegangspoort op straat. Daarna werd het slot van het raam van de badkamer geforceerd en konden de dieven zo binnendringen. Het slot werd buiten teruggevonden.

In de woning werd een rondgang gedaan en daaruit bleek dat een portefeuille werd gestolen met daarin enkele honderden euro’s aan cash geld. De politie onderzoekt de zaak maar er zijn geen camerabeelden van de inbraak. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.