Poolse onderaannemers veroordeeld voor diefstal bij trappenbouwer

Twee Poolse broers uit Ardooie zijn door de rechtbank veroordeeld tot elk een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een voorwaardelijke boete van 400 euro omdat ze bij een trappenbouwer in Meulebeke usb-sticks meenamen voor de aansturing van de machines. Voor de ruim 20.000 euro gevraagde schadevergoeding moeten ze niet opdraaien.

De beklaagden moeten 25 euro morele schadevergoeding betalen.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
De beklaagden moeten 25 euro morele schadevergoeding betalen.©Photographer: Andrey Popov Getty Images

De twee broers werkten regelmatig in opdracht van de Meulebeekse trappenbouwer. Maar op hun centen moesten ze vaak lang wachten. Op 14 september 2020 was de achterstand tot 62.000 euro opgelopen. Voor Tomasz en Mariusz M. was de maat vol.

Ze namen het heft zelf in handen, trokken ’s ochtends in alle vroegte naar het bedrijf en gingen aan de haal met enkele usb-sticks die de CNC-machines aansturen én de sleutels van de bestelwagens. Hun bedoeling? De firma even doen voelen dat ze slechte betalers zijn. Dat lukte. Het bedrijf schatte haar omzetverlies die dag op ruim 20.000 euro.

De gestolen spullen kon de politie nog dezelfde dag bij de broers in Ardooie recupereren. De rechter kende het getroffen bedrijf slechts 25 euro morele schadevergoeding toe. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.