Politie zoekt man die handelszaak oplichtte via wisseltruc

Redactie KW

In een handelszaak langs de Dijk in Adinkerke heeft een oplichter donderdag een aanzienlijke buit gemaakt door middel van een wisseltruc. Een jobstudente liet zich op eerder knullige, doorzichtige wijze in de luren leggen. Wie de oplichter over de vloer krijgt, belt maar beter de politie.

Een onbekende man kwam rond 15.45 uur de handelszaak binnen, waar de jobstudente aan de kassa stond. Hij betaalde een kleinigheid en vroeg of hij enkele bankbiljetten van 50 euro mocht bekijken.

Volgens de politie verklaarde de man namelijk dat hij een biljet van 50 euro wou wisselen in een exemplaar waarvan de code met een B begint, als aandenken aan België. De kassierster overhandigde achteloos een bundel biljetten. De man bekeek de bundel en stak onopvallend een deel van het geld weg. Pas achteraf werd duidelijk dat hij verkeerde intenties had en een deel biljetten verdwenen waren.

De politie is een onderzoek gestart. De verdachte is een Engelstalige man van 1.85 meter groot met een getaande huidskleur. Hij is mager gebouwd, droeg een blauwe pet, zonnebril, mondmasker, een lichtkleurig linnen hemd, een licht kakikleurige broek, donkere mocassins en een zwart schoudertasje. Wie de man opmerkt in zijn of haar handelszaak – mogelijk onderneemt hij nog pogingen – wordt verzocht de politie te bellen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier