Politie VLAS kan dieven Tesla oppakken met Nederlandse hulp

©RubberBall Productions Getty Images
©RubberBall Productions Getty Images
Redactie KW

Maandag 14 december kon de politiezone VLAS in de Proosdijstraat in Kortrijk twee mannen oppakken die eerder een Tesla gestolen hadden in Nederland. De Nederlandse politie kon het voertuig traceren en bracht zo PZ Vlas op de hoogte.

Maandagochtend kwam in de dispatching van de PZ Vlas een telefoontje binnen van de Nederlandse politie. Zij hadden een in Nederland gestolen auto van het merk Tesla via het ingebouwde trackingsysteem kunnen opsporen tot in de Proosdijstraat in Kortrijk.

Onmiddellijk na deze melding snelden de politieteams van PZ Vlas naar de Proosdijstraat, waar zij het voertuig met daarin een bestuurder en een passagier meteen opmerkten. Beide personen kregen het bevel uit te stappen en werden gecontroleerd. Daarna werden ze overgebracht naar het commissariaat. Het parket werd ingelicht en leidt het verder onderzoek. Het gestolen voertuig werd getakeld.

Het gaat om twee meerderjarige mannen die in België wonen, regio Dendermonde. Zij verblijven momenteel in de gevangenis totdat de Nederlandse officier van justitie een beslissing heeft genomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier