Politie Veurne alert voor eventueel verdachte bestelwagen met Litouwse nummerplaten

© JH
Redactie KW

Patrouilles van politiezone Spoorkin (Veurne, Alveringem en Lo-Reninge) zijn de komende dagen extra aandachtig voor een eventueel verdachte bestelwagen met Litouwse nummerplaten die in de streek rond rijdt. Daarover kwamen al meerdere meldingen binnen.

Het gaat om een grijze bestelwagen van het type Renault Trafic. Die werd door ongeruste bewoners tussen Alveringem en Veurne al meermaals gespot in de regio. De auto passeerde ook al traag in enkele straten en werd al gespot aan een oprit. Een ongeruste bewoner kon een foto nemen en kon zien dat de bestelwagen Litouwse nummerplaten heeft.

Dievenbende

De foto werd gedeeld op sociale media en enkele burgers brachten ook al de politie op de hoogte. Ze vrezen dat het gaat om een rondtrekkende dievenbende die mogelijk op verkenning is alvorens in inbraken te plegen. Bij de politie bevestigen ze dat er de laatste dagen al meerdere meldingen binnen kwamen van ongeruste burgers over dezelfde bestelwagen.

Op dit moment zijn er echter nog geen meldingen binnen gekomen over diefstallen of inbraken de laatste dagen. Begin november sloegen dieven toe op twee landbouwbedrijven in de Kerselaarstraat in Leisele nabij Alveringem waarbij meer dan 6.000 euro buit aan elektrische tuinspullen werd gemaakt.

De politie houdt de meldingen echter in het oog en de patrouilles kregen de opdracht om extra waakzaam te zijn als de grijze bestelwagen terug opduikt.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.