Politie rijdt dieven vast die sterke drank stalen in Lidl in Koekelare

© (Foto JH)
Redactie KW

De politie Polder kon woensdagavond een duo dieven klemrijden in Koekelare nadat ze kort daarvoor flessen sterke drank hadden gestolen in de Lidl. In de koffer van het Georgische duo werden nog tal van flessen gevonden.

Het was een alerte klant die in de Lidl op de hoek van Ringlaan met de Oostmeetstraat in Koekelare de politie had verwittigd. De klant was er rond 17 uur zelf aan het winkelen en had gezien hoe twee mannen verschillende flessen in hun kledij verstopten. De klant had hen in de gaten en probeerde ongemerkt de politie te bellen. Wellicht had het duo dat in de gaten want ze maakten zich gauw uit de voeten. Daarbij passeerden ze de kassa zonder hun flessen sterke drank te betalen. De klant bracht nadien ook de winkel op de hoogte en kon de politie ook een beschrijving van de dieven doorgeven. Bovendien had die klant gezien dat het duo vertrokken was in een auto met Poolse nummerplaat. De politie was erg snel ter plaatse met drie ploegen en begon meteen een zoektocht in de buurt.

Flessen onder reservewiel

In dezelfde Oostmeetstraat konden ze een Mercedes aantreffen met Poolse nummerplaat en twee mannen in. Ze konden de wagen uiteindelijk stoppen in de Stationsstraat even verderop. In de wagen zelf zat een plastic zak met daarin zes flessen sterke drank, wellicht allen afkomstig uit de Lidl. In de koffer werd onder het reservewiel nog eens een voorraad van 15 flessen gevonden. Het ging om William Lawson’s whisky, flessen Eristoff en Bacardi.

Wellicht hebben de dieven een rooftocht langs verschillende winkels gehouden. Beide mannen werden gearresteerd. Het gaat om een 31- en 35-jarige man van Georgische afkomst die in Moeskroen zouden verblijven. Hun wettelijke verblijfadres is het Fedasilcentrum van Moeskroen. De auto van het duo werd in beslag genomen maar bleef langs de Stationsstraat achter. De wagen zal later getakeld worden. Beide mannen werden opgesloten in de cel. Het Brugse parket moet beslissen wat het men hen zal doen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.