https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie onderzoekt reeks auto-inbraken in noord Brugge

© (Foto Facebook)
© (Foto Facebook)
Redactie KW

In Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme deed zich de voorbije nacht een reeks inbraken in voertuigen voor. Het onderzoek loopt en de politie voorziet verscherpt toezicht.

In Zeebrugge, Lissewege als Zwankendamme werd de voorbije nacht ingebroken in personenvoertuigen. Het ging, onder meer, om wagens die geparkeerd stonden in de Zeebruggelaan, Pluvierstraat en Canadezenstraat. Volgens woordvoerster Lien Depoorter van Lokale Politie Brugge gaat het om drie bevestigde inbraken en één melding van een verdachte handeling waarbij een persoon aan auto’s aan het prutsen was.

“Het onderzoek loopt en de komende dagen zorgen we alvast voor verscherpt toezicht”, klink het verder bij de politie. “We vragen aan de mensen om zeker hun auto te sluiten en er geen waardevolle voorwerpen in achter te laten. Bij vaststelling van inbraken vragen we om steeds melding te doen, ook als er geen buit is.”

Opmerkelijk aan deze inbraken is dat er nauwelijks tot geen buit werd gemaakt. De betrokken voertuigen zijn wel allemaal grondig overhoop gehaald en door de inbraken zijn er natuurlijk ook beschadigingen. Buurtbewoners die zich verzamelen in de facebookgroep ‘Lisewege en zwankendamme waakzaam’ geven in hun commentaren in de groep te verstaan dat het hier gaat om een terugkerend fenomeen.

Heel de regio Zeebrugge staat sowieso onder druk wegens de nu gecombineerde problematiek van de Brexit en de transmigranten. Enkele buurtbewoners geven aan zich te willen verzamelen om buurttoezicht te organiseren en er is zelfs sprake van nachtelijke wandelingen; uiteraard niet evident en zelfs verboden wegens de nog steeds geldende avondklok. Daarom wordt dan ook geopperd om te starten met de ‘wandelingen’ om 5 uur ‘s ochtends.

“Het is ons bekend dat bij veel mensen de wil bestaat om op eigen houtje buurttoezicht te gaan organiseren”, stelt Lien Depoorter namens de Brugse politie. “Maar zoals al eerder gesteld: het is absoluut niet de bedoeling dat buurtbewoners zelf voor politie gaan spelen. Waakzaam zijn is goed, dat raden we aan; maar zelf de baan op gaan om specifiek toezicht te organiseren willen we zeker afraden want dit kan ook gevaarlijk zijn en tot confrontaties leiden.”

(PDV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.