Politie kan vier dieven klissen in Kortemark na diefstal op trein

© (Foto JH)
Redactie KW

In de buurt van het station van Kortemark kon de politie maandagmiddag rond 14.30 uur vier dieven arresteren. Dat gebeurde nadat een alerte treinbegeleider de politie tipte toen het viertal afstapte.

De trein kwam vanuit Adinkerke en spoorde richting het binnenland. Vier mannen van Marokkaanse origine waren de trein opgestapt zonder een ticket te kopen. Ze gedroegen zich verdacht. Op de trein benaderden ze een reizigster en stalen ze haar handtas en GSM. Eerder konden ze ook een portefeuille buitmaken. Een van de slachtoffer verwittigde de treinbegeleider die in alle discretie de politie op de hoogte bracht en het viertal verder in de gaten hield. De trein bevond zich op dat ogenblik op het grondgebied van zone Polder Toen die merkte dat ze afstapten aan het station van Kortemark was de politie al op de hoogte en snel ter plaatse.

De vier bleken evenwel al niet meer in het station van Kortemark te zijn. Aan de hand van een persoonsbeschrijving ging de politie vlak na het aankomen van de trein op zoek in de buurt. Aan de Carrefour in de Torhoutstraat in Kortemark, even verderop, trof de politie twee mannen buiten aan die aan de persoonsbeschrijving voldeden. Er werd meteen versterking opgeroepen en bij het buitenkomen konden de vier mannen gearresteerd worden. Bij hen zou een aanzienlijke som geld gevonden zijn. De vier werden meegenomen voor verhoor naar het politiecommissariaat. Daarna werd het parket verwittigd die moet beslissen wat er met hen moet gebeuren. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier