Politie kan inbrekers arresteren in tuin tijdens inbraak bij 87-jarige

Redactie KW

De politie heeft zondagnamiddag rond 15 uur twee illegalen opgepakt in De Panne, nadat ze op heterdaad werden betrapt tijdens een woninginbraak.

“Onze diensten kregen een verontrustende oproep van een 87-jarige bewoner die meldde dat ze bij hem aan het inbreken waren. Hij hoorde hoe een ruit werd ingeslagen toen hij in zijn woning was”, zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politie Westkust.

“De bewoner had gelukkig de reflex om ons onmiddellijk te bellen. Onze ploegen snelden ter plaatse en konden zo een Algerijn en een Tunesiër, beiden 19 jaar oud, aantreffen in de tuin van de woning. Ze hebben geen geldige verblijfsdocumenten in ons land”, gaat de woordvoerster verder.

Buurtonderzoek

Beide verdachten werden in de boeien geslagen en overgebracht naar het commissariaat in Koksijde. “Uit buurtonderzoek blijkt vooralsnog dat ze nergens anders in de buurt konden toeslaan. Merkt u zelf een verdachte situatie op, aarzel dan als inwoner van de Westkust nooit om ons te bellen”, besluit Deburchgraeve. Of de twee voor de onderzoeksrechter worden geleid, zal van het parket afhangen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.