Piepjonge beklaagde krijgt twaalf maanden met uitstel voor diefstal met geweld

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 18-jarige Oostendenaar veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf met uitstel voor een diefstal met geweld aan het station van Oostende. N.V. schoof de verantwoordelijkheid in de schoenen van zijn minderjarige kompaan. Het openbaar ministerie had een jaar cel gevorderd.

Op 2 november had een minderjarige jongen via sociale media met een meisje afgesproken aan het station van Oostende. Ter plekke daagden echter twee jongemannen op. K.V. werd naar eigen zeggen hardhandig gedwongen om zijn airpods en zijn gsm af te geven. Het slachtoffer ontdekte zijn eigen gsm even later al op een tweedehandswebsite, waarna hij samen met zijn vader een afspraak maakte met de daders.

Volgens het openbaar ministerie was het duidelijk dat de gsm inderdaad door de daders zelf te koop werd aangeboden. Eén van hen werd bijvoorbeeld herkend aan zijn witte bodywarmer. Daarnaast werd ook benadrukt dat N.V. ondanks zijn jonge leeftijd absoluut niet aan zijn proefstuk toe was. In januari had de jeugdrechter hem immers al schuldig bevonden aan meerdere soortgelijke feiten.

De verdediging pleitte dat N.V. gewoon via Snapchat had afgesproken om de airpods van het slachtoffer te kopen. Naar eigen zeggen had de beklaagde al 80 euro betaald, maar weigerde K.V. de oortjes te geven. De diefstal van de gsm moet volgens meester Fabienne De Smet volledig op het conto van de minderjarige verdachte geschreven worden. “Mijn cliënt heeft zeker vijf keer gezegd dat hij dat niet mocht doen.” Ook met de verkoop van de gsm beweerde de Oostendenaar tevergeefs niets te maken te hebben, al gaf hij wel toe dat hij uit nieuwsgierigheid in de buurt was.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.