Pas vrij uit cel en opnieuw op dievenpad: 42-jarige vrouw riskeert 2 jaar cel

Redactie KW

Pas enkele dagen nadat ze na eerdere veroordelingen de deur van de gevangenis achter zich had dichtgetrokken, sloeg een 42-jarige vrouw uit Roeselare opnieuw aan het stelen. Ze moest zich geboeid voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een reeks van 10 nieuwe diefstallen.

Voor Natascha C. herhaalt de geschiedenis zich. De voorbije jaren verbleef ze wel vaker in de Brugse gevangenis. Sinds eind juni is dat opnieuw het geval. En dat terwijl ze pas begin mei de cel verliet na tal van veroordelingen voor drugs en diefstallen. Kort nadien startte het stelen gewoon opnieuw. Een fiets, twee trolleys met kledij en lingerie, een portefeuille, een pluchen beer, pakjes sigaretten…

Voor de openbare aanklager is de maat vol. Ze vorderde opnieuw een effectieve celstraf van 2 jaar voor de vrouw die al 20 jaar kampt met een verslaving aan speed. “Door de drugs raakt ze op de dool en gaat ze nutteloze spullen stelen”, aldus haar advocaat. Hij drong aan op een straf met begeleidende voorwaarden.

“Geef me alsjeblieft nog één, allerlaatste kans”, smeekte C. zelf. “In de gevangenis ben ik al 4 maanden drugsvrij.” Vonnis op 18 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier