Palestijn riskeert celstraf voor diefstal tabak

©GOSPHOTODESIGN Getty Images/iStockphoto
©GOSPHOTODESIGN Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 32-jarige Palestijn riskeert een celstraf van één jaar voor het stelen van tabak in verschillende Colruyt-filialen. Opvallend: de man was in zijn thuisland zelf advocaat.

De 32-jarige Palestijn stond donderdagmorgen als beklaagde voor de correctionele rechtbank in Brugge. De man wordt verdacht van zeven tabakdiefstallen. Die pleegde hij in Colruyt-filialen in Brugge en Beernem. In maart werd hij hij uiteindelijk betrapt. In zijn vlucht duwde hij enkele winkelbedienden en klanten opzij.

Schaamte

De politie kon de man uiteindelijk wel intekenen. Uit onderzoek bleek dat de man ook voor zes andere feiten in aanmerking kwam. Telkens maakte hij voornamelijk tabak buit. Het gaat om een asielzoeker die in het asielcentrum in Wingene verblijft. “Hij kreeg zeven euro per week. Hij schaamt zich enorm voor wat er is gebeurd” , aldus zijn advocaat Olivier Mostrey.

De man zelf bekende ondertussen de diefstallen. De rechter fronste de wenkbrauwen toen hij hoorde dat hij een diploma rechten op zak heeft en in zijn thuisland advocaat was. De dertiger drukte daarop nogmaals zijn spijt uit. “Ik ben dom geweest. En ik zie mijn schuld in. Ik kan enkel hopen dat deze feiten mijn asielprocedure niet in het gedrang brengen”, klonk het. Vonnis op 7 januari. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier