Overvallers juwelier aangehouden

De verdachten sloegen hun slag bij juwelier Hoste in Stasegem. © Ludo Ostijn
Redactie KW

De twee verdachten van de brutale overval op Juwelier Hoste in Stasegem zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze drongen de winkel binnen, sloegen in een ijltempo zo veel mogelijk kasten kapot en sloegen daarna op de vlucht. Na een wilde achtervolging kon de politie hen arresteren.

De overval gebeurde dinsdagmorgen tussen 9 en 10 uur ’s morgens. Twee gemaskerde mannen belden aan en uitbaatster Marianne Lahousse (58) deed de deur open. De overvallers gingen vervolgens erg driest te werk: ze duwden Marianne opzij en met twee voorhamers en een koevoet, braken ze de juweelkasten open.

Ze maakten daarbij zoveel lawaai dat de overburen van de winkel een kijkje kwamen nemen. Zij kwamen nog net op tijd buiten om de daders te zien wegvluchten al konden ze de daders wel filmen en zo hun nummerplaat en voertuigtype doorgeven aan de politie.

De politie kon de daders pas na een lange achtervolging staande houden op de E40 ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem. Ze hadden een tijd een in de verkeerde richting gereden en veroorzaakten zo een ongeval. In hun wagen trof de politie een zak met juwelen aan die minstens gedeeltelijk aan Juwelier Hoste toegeschreven kan worden. (JF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.