Overvaller apotheek vlucht weg… per lijnbus

© TL
© TL
Redactie KW

Een onbekende man heeft woensdagmiddag een gewapende overval gepleegd op een apotheek in de Marktstraat in Oudenburg. De man vluchtte daarna volgens getuigen weg… met de bus. De politie hield woensdag nog een klopjacht maar de dader werd niet gevat.

Apotheek Vynckier in de Markstraat in Oudenburg, omstreeks 16.10 uur woensdagmiddag. Een onbekende man stapte er binnen met foute intenties. Hij haalde een pistool en een mes boven en bedreigde de apothekeres achter de toonbank. De man eiste het geld uit de kassa. De apothekeres kon niet anders dan gehoorzamen en overhandigde de overvaller het geld. Die vluchtte weg. Maar dat deed hij niet te voet of met een vluchtwagen. Volgens ooggetuigen rekende de overvaller zowaar op de bus om te ontkomen.

Speurhonden ingezet

Van zodra de dader weg was, werd de politie verwittigd. De agenten snelden ter plaatse en startten meteen een klopjacht naar de dader. “Daarvoor kregen we bijstand van onder andere de collega’s uit Oostende en Blankenberge”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerster van de lokale politiezone Kouter. “Daarbij werden ook speurhonden ingezet om de overvaller te kunnen lokaliseren.” Ondanks de grote politiemacht en de grootschalige klopjacht werd de dader nog niet gevat.

Bij de apotheek zelf wenste men gisteravond niet op de feiten te reageren. Hoe groot de buit precies bedroeg, is voorlopig dan ook niet duidelijk. “Het onderzoek is momenteel nog volop aan de gang. Dus over de inhoud daarvan kunnen we momenteel nog niet communiceren”, aldus de politiewoordvoerster.

Omgeving uitgekamd

Dat de overvaller voor zijn vlucht op een bus van De Lijn rekende, is op z’n zachtst gezegd opvallend te noemen. Ook bij de politie fronste men de wenkbrauwen toen ooggetuigen dat verklaarden. Naar waar de man op die manier vluchtte, is niet helemaal duidelijk. De politie zocht alvast ook in de omgeving van de apotheek zelf. Zo werd onder andere de Abdijlaan in de richting van de Cottemweg met de speurhonden uitgekamd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.