Opnieuw nachtelijke inbraken in drie Blankenbergse strandbars

© foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Amper drie dagen nadat er in zijn strandbar werd ingebroken, kreeg uitbater Jonathan Polen van Salito Beach in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw ongewenste bezoekers over de vloer. En ditmaal is hij niet alleen: ook Bo Beach en Blue Beach kregen inbrekers op bezoek.

De buit bleef beperkt, maar er was opnieuw aanzienlijk wat schade. “Vooral dát is zo frustrerend: hier ’s ochtends vroeg toekomen, en de dag wéér mogen beginnen met de boel op te kuisen. Zelf doen we altijd zo ons best om onze strandbar ‘s avonds netjes achter te laten”, zucht Jonathan Polen van Salito Beach.

Spoor naar de dader

Er zou ditmaal wel een spoor zijn naar de dader, die op identiek dezelfde manier is binnengeraakt als vorige keer. “Hij kende blijkbaar ook al goed zijn weg in onze strandbar: er werd ditmaal heel gericht gezocht. De buit bleef gelukkig wel beperkt, maar de schade loopt toch weer op. Een nieuw bancontacttoestel kost al gauw zo’n 750 euro”, aldus Jonathan, die ondertussen ook op een alarmsysteem wacht.

“Maar als ze echt binnen willen zijn, gaan ze hier altijd wel binnen geraken, vrees ik. Ik wil zeker geen steen werpen naar de politie, zij kunnen moeilijk voor elke strandbar permanente bewaking inzetten. Maar straks moet ik hier zelf nog de wacht gaan houden.”

Glenn De Langhe van Bo Beach is dat alvast wel van plan. “Vannacht blijf ik hier slapen ja, en de dader kan zich maar beter niet vertonen, of ik sla hem dood”, klinkt het. “Ja, ik ben kwaad: dit is al de tweede keer in drie weken tijd. Mijn strandbar is mijn leven, ik werk er dag en nacht voor.”

Toenemende marginaliteit

Dochter Bo is vooral teleurgesteld. “Dit is ons eerste echte topweekend. Echt ontmoedigend om er dan op zo’n manier te moeten aan beginnen.” De daders hadden het in Bo Beach vooral op de drankvoorraad gemunt, maar er werd ook een fiets en wat kleingeld gejat. “Het geld uit de kassa nemen we gelukkig elke avond mee naar huis”, klinkt het.

Bij Blue Beach bleef het bij een poging tot. “Er is bij ons ook schade aan het venster, maar ze zijn gelukkig niet binnengeraakt. Wij lieten na een vorige inbraak een detector installeren, waardoor er bij elke poging een licht aanspringt en een zoemer afgaat in de bar. Allicht heeft dat de daders afgeschrikt”, zegt Erwin Renders.

Ondertussen is het alweer druk in de strandbars. “Echt frustrerend: doen we zo ons best om het de mensen hier elke dag naar hun zin te maken, en dan krijg je dit… Je moet het toch ook maar durven, zo pal in het zicht van al die appartemensgebouwen op de zeedijk. Dit getuigt van een toenemende marginaliteit in Blankenberge”, besluit Glenn De Langhe van Bo Beach.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier