Opnieuw ingebroken in kantine damesvoetbal: “Telkens wanneer voorraden net zijn aangevuld

© (Foto BB)
© (Foto BB)
Redactie KW

Voor de derde keer in vier jaar tijd is ingebroken in de kantine van damesvoetbalploeg Ladies Oudenburg, aan de voetbalterreinen in de Bekestraat. De buit dit keer: twee nieuwe luidsprekers en de voorraden chips, cola, cola zero en oasis. “Het is heel eigenaardig dat er, net zoals twee jaar geleden, wordt ingebroken kort nadat de voorraden zijn aangevuld voor een evenement. Dat kan geen toeval zijn”, zegt voorzitter Rudy Dumarey.

Voorzitter Rudy ging maandagnamiddag eigenhandig de koelkasten aanvullen, want komend weekend staat de Roman Duo Race gepland. “Een jaar lang zat er amper iets in de koelkasten, omdat er geen voetbal was door corona. Het had geen zin om voorraden aan te leggen. Afgelopen maandag echter heb ik de koelkasten voor het eerst opnieuw volledig volgestouwd ter voorbereiding van het weekend. Het was meteen prijs. Tussen maandagavond 17 uur en woensdag 15.30 uur is er ingebroken. Het doet terugdenken aan de inbraak van twee jaar geleden, want toen was ook net alles volledig aangevuld voor een evenement. Dit kan geen toeval zijn”, aldus Rudy Dumarey.

Inbrekers geen bierdrinkers

Er zijn nog gelijkenissen met de inbraak van twee jaar geleden. “Ook toen werden onze luidsprekers gestolen en was de wijze van inbreken dezelfde. Er werd namelijk opnieuw een paneel met ramen, aan de achterkant van de kantine, losgemaakt. Na de diefstal hebben ze die gewoon teruggeplaatst alsof er niets gebeurd was”, gaat de voorzitter verder. De buit betrof dus de nieuwe twee luidsprekers en frisdrank. “De hele voorraad cola en cola light is verdwenen. Oasis drinken ze blijkbaar ook graag. Het bier bleef in de frigo’s zitten. Cash geld lag er gelukkig niet.”

Extra beveiliging

“Alweer een streep door de rekening dus”, zucht Rudy. “En we hebben het als kleine ploeg niet breed. De drie inbraken van afgelopen jaren, kosten ons intussen al enkele duizenden euro’s. Ik ben het grondig beu en hoop dat de politie de daders snel vat”, voegt voorzitter Rudy nog toe. “Ik heb Stad Oudenburg ingelicht en er is meteen een ploeg gestuurd om te bekijken hoe we de situatie beter kunnen beveiligen. De kantine zal extra verstevigd en vergrendeld worden, zodat dit hopelijk niet meer voorvalt. We hebben er alleszins genoeg van”, besluit de voorzitter. Hij roept ook op om de politie te bellen bij het zien van verdachte handelingen. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier