Oplichtster maakt hulpbehoevende man tienduizenden euro’s lichter om gokschulden te betalen

Een 56-jarige vrouw uit Knokke-Heist riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf omdat ze de rekening van een hulpbehoevende zestiger plunderde om haar eigen gokschulden te betalen.

Het gerecht kreeg D.V. begin 2019 in het vizier nadat het toen 66-jarige slachtoffer zijn rekening in het woon-zorgcentrum Noordhinder in Knokke-Heist niet langer kon betalen. Onderzoek wees uit dat de hulpbehoevende man zijn bankkaart en pincode aan V. had toevertrouwd om boodschappen te doen.Volgens het parket maakte de vrouw van dit vertrouwen schromelijk misbruik om tussen 3 mei en 31 december 2018 ruim 30.000 euro van zijn rekening te halen. “De beklaagde deed zich voor als een vriendin terwijl ze stelselmatig geld versaste van de spaarrekening naar de zichtrekening van het slachtoffer”, verduidelijkte de procureur. “Vervolgens verdween het geld in haar eigen zakken.”

Uit haar verhoor bleek dat D.V. met gokschulden kampte. “Ze is chronisch vermoeid en geniet een invaliditeitsuitkering. Ik was verwonderd dat iemand in haar toestand wel nog actief genoeg was om iemands rekening te plunderen”, sneerde de procureur. Hij vroeg twee jaar effectieve celstraf voor V., die zelf op de vrijspraak aanstuurde. “Mijn cliënt hielp die man al langer en mocht van hem al zijn geld opdoen”, stelde haar advocaat. “Hij dacht dat hij nog maar vijf weken te leven had en wou niet dat het geld naar zijn kinderen zou gaan. Zijn vader en zus waren daarvan op de hoogte. Nadien is hij wat op zijn stappen teruggekeerd omdat hij naar eigen zeggen niet helder van geest was.”

Het slachtoffer is intussen overleden. De uitspraak volgt op 4 maart.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.