Oplader vergeten: stelend Frans koppel keert twee dagen na diefstal elektrische fiets terug maar wordt betrapt

Redactie KW

Twee dagen nadat uit een garagebox in Lauwe (Menen) een elektrische fiets was gestolen, keerde een Frans koppel uit Roubaix terug om de oplader te stelen. Het bekwam hen slecht want ze konden op heterdaad betrapt. Drie maanden later zit de man nog altijd in de cel.

Op 12 april 2021 verdween uit een garagebox langs de Leopold Sabbestraat in Lauwe een elektrische fiets. Twee dagen later hoorde de eigenaar opnieuw kabaal. In de buurt konden Frederic V. (49) en Stephanie B. uit Roubaix in een blauwe Dacia met vier gestolen fietsen worden betrapt.

Ze waren naar de garagebox teruggekeerd omdat ze de oplader van de eerder gestolen elektrische fiets waren vergeten. “We waren op weg om sigaretten te kopen”, klonk hun ongeloofwaardige uitleg. Later verklaarden ze dat ze “de fietsen voor 200 euro hadden gekocht.” “Er is geen bewijs dat ik die fiets op 12 april heb gestolen”, hield V. zijn onschuld staande. Vonnis op 30 juli. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten