Opgepakte verdachte van overval in Roeselaarse Lidl ontkent elke betrokkenheid

De man bedreigde de kassierster met een pistool©Morozova Tatiana iStock
De man bedreigde de kassierster met een pistool©Morozova Tatiana iStock
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In het kader van het onderzoek naar de overval in Lidl werd een van de broers die aanvankelijk werden opgepakt, opnieuw aangehouden.

Op zaterdagavond 20 maart drong een man het warenhuis Lidl in de Vijfwegenstraat in Roeselare binnen. Hij bedreigde met een pistool een van de kassiersters en gebood haar om de inhoud van enkele kassa’s te overhandigen. De man ging er met de buit vandoor. De politie startte diezelfde avond een onderzoek en pakte drie broers op in de omgeving van het Sint-Elooisplein, op wandelafstand van de Lidl. Door een gebrek aan bewijzen werden de broers daags nadien terug vrijgelaten.

“Verder onderzoek in de zaak van de gewapende overval in het Roeselaarse Lidl-filiaal leverde nieuwe bezwarende elementen op lastens één van de drie broers die kort na de feiten werden aangehouden”, aldus het parket van Kortrijk. De verdachte, een jongeman geboren in 2002, werd dinsdag op bevel van de onderzoeksrechter van zijn vrijheid beroofd. Hij werd inmiddels voorgeleid en aangehouden. De jongeman ontkent elke betrokkenheid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.