Oostkampenaar (63) die met 242 strips aan de haal ging riskeert werkstraf: “Hij had geld tekort om zijn verzameling uit te breiden”

Redactie KW

Een 63-jarige Oostkampenaar riskeert in de Brugse rechtbank vijftig uur werkstraf voor winkeldiefstallen. De man maakte telkens stripverhalen buit. “Hij had geld tekort om zijn verzameling uit te breiden”, pleitte zijn advocaat.

Op 24 februari werd L.B. op heterdaad betrapt toen hij veertien strips wilde stelen bij Fnac in Brugge. In zijn woning trof de politie nog meer gestolen strips aan, die gelinkt konden worden aan diefstallen bij Fnac, Standaard Boekhandel en speciaalzaak De Striep in Brugge. Ook na de huiszoeking sloeg de zestiger nog eens toe. In totaal ging hij met 242 stripverhalen aan de haal, goed voor een totale waarde van ruim 3.000 euro.

De procureur vroeg woensdag 50 uur werkstraf voor L.B. De verdediging wees op zijn psychische problematiek. “Mijn cliënt liet zich in augustus vrijwillig opnemen”, stelde de advocaat van L.B. “Op het moment van de feiten zat mijn cliënt tijdelijk met een lager leefloon waardoor hij geld tekort had om zijn stripverzameling uit te breiden.”

De zaak komt op 22 december terug voor de rechtbank. Intussen wordt nagegaan of B. in aanmerking komt voor een werkstraf of probatievoorwaarden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier