Oostendse ‘Bonnie en Clyde’ riskeren tien maanden celstraf

Redactie KW

Twee Oostendenaars, door de procureur smalend ‘Bonny en Clyde’ genoemd, riskeren tien maanden cel voor diefstallen.

Halfweg augustus 2019 gingen V.S. (40) en K.V. (37) in Oostende met de inboedel van een garagebox aan de haal. De buit omvatte juwelen, een kinderfiets, een bankkaart en zelfs een trouwkleed. “Ook de werkkledij en de badge van het securitybedrijf waar mijn cliënte werkte waren gestolen”, stelde advocaat Samuel Debruyne. “Ze kon drie weken lang niet werken.”

V.S., die verre van een onbekende is bij het gerecht, werd een paar weken na de feiten opgepakt. Hij en zijn vriendin K.V. stonden ook terecht voor diefstal van een smartwatch bij Media Markt Oostende. De procureur vroeg tien maanden cel voor de twee. Hij wees op hun ellenlange strafregister en noemde hen onverbeterlijk. “Dit zijn de Oostendse ‘Bonnie en Clyde’”, sneerde hij. “Die konden ook niet gestopt worden.”

Advocaat Jan Dekersgieter noemde die vergelijking overdreven. “Zij komen nog niet aan hun hielen”, pleitte hij. “Dit zijn twee stommeriken. Eersteklas amateurs, die niet van andermans spullen af kunnen blijven.”

Volgens meester Dekersgieter waren de spullen uit de garagebox amper iets waard. “Het was brol dat klaarstond om op de rommelmarkt te verkopen”, stelde hij. De uitspraak volgt op 23 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.