Oostends koppel krijgt zoveelste celstraf voor diefstallen

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een Oostends koppel, door de procureur smalend ‘Bonnie en Clyde’ genoemd, heeft in de Brugse rechtbank een zoveelste celstraf gekregen voor diefstallen.

Halfweg augustus 2019 gingen V.S. (40) en K.V. (37) in Oostende met de inboedel van een garagebox aan de haal. De buit omvatte juwelen, een kinderfiets, een bankkaart, werkkledij, een badge en zelfs een trouwkleed. V.S. werd een paar weken na de feiten opgepakt. Hij en zijn vriendin K.V. werden ook verdacht van een diefstal van een smartwatch bij Media Markt Oostende.

Ellenlang strafregister

De procureur vroeg tien maanden cel voor de twee. Hij wees op hun ellenlange strafregister en noemde hen smalend de Oostendse ‘Bonnie en Clyde’. “Die konden ook niet gestopt worden”, sneerde hij.

Advocaat Jan Dekersgieter noemde die vergelijking overdreven. “Zij komen nog niet aan hun hielen. Dit zijn twee eersteklas amateurs, die niet van andermans spullen kunnen blijven. “

K.V. kreeg tien maanden cel. Haar vriend werd vrijgesproken voor de diefstal bij MediaMarkt en kreeg acht maanden cel. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.