Oostendenaar die zware ravage aanrichtte in appartement riskeert vijftien maanden cel

Redactie KW

Een 33-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank vijftien maanden cel voor diefstallen en vandalisme.

In oktober 2018 nam K.A. zijn intrek in een huurappartement in residentie Ter Duinen in Bredene. De man had geen huurcontract afgesloten met de eigenaar, maar kreeg de sleutel overhandigd van de vorige bewoner. Volgens de eigenaar brak K.A. de elektriciteitskast open om stroom te stelen en richtte hij een zware ravage aan in de woning. De totale schade bedroeg ruim 18.000 euro. Begin 2019 werd A. uit de woning werd gezet.

Naast vandalisme maakte K.A. zich ook schuldig aan diefstallen. Op 1 november 2019 stal hij een portefeuille in een wassalon in Bredene. Drie dagen later maakte hij een sporttas buit in het zwembad van Oostende. Op 10 februari vorig jaar stal hij nog een tweede portefeuille in Bredene. Met de bankkaarten die hij buitmaakte deed K.A. enkele kleine aankopen.

De verdediging vroeg de rechter om de feiten op te laten slorpen door een eerder uitgesproken celstraf van zes maanden voor diefstallen in dezelfde periode. “Hij kwam al op zijn veertiende in contact met drugs en raakte verslaafd aan speed”, pleitte de advocate van K.A. “Hij zit nu al een jaar achter de tralies en was al die tijd clean. Hij mag normaal zelfs verhuizen naar de drugsvrije afdeling en komt in aanmerking voor een appartement via het CAW.”

De procureur vroeg de rechter om zeker nog een bijkomende celstraf op te leggen. K.A. liep in het verleden al verschillende veroordelingen op voor drugs en diefstal. De uitspraak volgt op 9 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier