Oostendenaar besteelt hardhorige vrouw zes keer

Redactie KW

Een 42-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor zes inbraken bij een bejaarde vrouw.

Het 73-jarige slachtoffer was de moeder van een jeugdvriend van beklaagde F.L. De veertiger ging er af en toe een klusje opknappen en, ging er tussen 1 maart en 12 augustus dit jaar zes keer met cash geld aan de haal. “Camerabeelden tonen aan hoe de beklaagde telkens op de loer lag tot het slachtoffer de traplift nam om te gaan slapen”, verduidelijkte de procureur. “Vervolgens drong hij de woning binnen en had hij vrij spel.”

Het hardhorige slachtoffer had maandenlang niets door tot F.L. uiteindelijk toch geklist kon worden. De man, die in 2018 al eens veroordeeld werd voor diefstal, zit sinds 17 augustus in de cel. Hij bekende de feiten en verklaarde dat hij als dakloze geld nodig had om zijn heroïneverslaving te bekostigen. “Hij heeft in de gevangenis aan zijn drugsprobleem gewerkt en zou zijn behandeling graag verderzetten”, stelde zijn advocate. De uitspraak volgt op 12 januari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten