Onverbeterlijke winkeldief uit Brugge verschijnt drie keer voor rechter op één week tijd

Redactie KW

Een 35-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank tien maanden cel gekregen voor drie diefstallen in supermarkten. De onverbeterlijke dief stond deze week liefst drie keer voor de rechter.

Op 1 december vorig jaar werd Dimitri B. gefilmd terwijl hij met een smartwatch aan de haal ging bij Colruyt in Brugge. Een paar weken later keerde B. terug naar dezelfde supermarkt om er twintig pakjes roltabak te stelen. Opnieuw werd hij gefilmd. En op 22 februari verliet B. zonder te betalen een Brugs Carrefour-filiaal met bier en nepjuwelen. Hij werd toen op heterdaad betrapt.

Dimitri B. liep in het verleden al talrijke veroordelingen op voor diefstal en verzamelde sinds 2006 al zo’n twaalf jaar cel. Pas afgelopen maandag kreeg hij 37 maanden effectieve celstraf opgelegd voor zijn aandeel in een inbraak in de Carrefour Express in de Brugse Katelijnestraat. En woensdag verscheen hij voor het hof van beroep in Gent, waar hij nog eens 37 maanden cel riskeert voor – u raadt het al – diefstallen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.