Onverbeterlijke dief probeert dag na veroordeling champagne te stelen in Oostendse supermarkt

Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 28-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar cel voor maar liefst zeventien winkeldiefstallen. Nazicht van zijn strafregister leerde dat hij pas daags voordien veroordeeld was tot twaalf maanden cel voor diefstal.

Op 30 juni vorig jaar werd V.M. in de Oostendse supermarkt Spegelaere betrapt toen hij twee flessen champagne probeerde te stelen. Op 15 september kreeg hij nog eens twee jaar effectief opgelegd, door eerdere veroordeling voor diefstal.

Financiële problemen

Twee maanden na zijn betrapping in Oostende kwam V.M. voorwaardelijk vrij, maar hij begon meteen weer te stelen. Nu riskeert hij opnieuw twee jaar cel voor zeventien diefstallen – waarvan een met geweld – in Oostende, Oudenburg en Bredene. Op 18 april verzette hij zich ook na een betrapping in Bredene. Toen de politie arriveerde had hij een gestolen fles Amaretto al voor de helft uitgedronken.

De man gaf de diefstallen toe, maar ontkende ooit geweld te hebben gebruikt. “Hij had financiële problemen en pleegde diefstallen om eten te kopen voor hem en zijn huisdier”, pleitte advocate Ellen Eneman.

De uitspraak volgt op 13 juli. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier