https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Offerblokdief riskeert 18 maanden extra cel: “Relatiebreuk, aan de drugs en job kwijt”

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Wervik ontpopte zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek. Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.

Een alerte politiepatrouille merkte Nick M. uit Wervik in januari 2021 op in De Panne. Hij gedroeg zich erg zenuwachtig en bleek speed, cannabis, xtc en MDMA in bezit te hebben. In zijn rugzak zaten ook een magneet en een lijmstok, ideaal om diefstallen uit offerblokken te plegen.

Geld uit een kerk in Komen had hij ook nog op zak. Verder onderzoek maakte duidelijk dat hij nog eerdere gevangenisstraffen moest uitzitten en nog gezocht werd voor offerblokdiefstallen in Moorslede, Wervik en Geluveld. In Ieper en Moorslede pleegde hij ook diefstallen uit geparkeerde voertuigen. Op 9 oktober 2020 bv. merkte de priester de offerblokdief op en sloot de deuren van de kerk.

Meteen na zijn arrestatie en verhoor bij de politie in Ieper, probeerde hij na zijn vrijlating opnieuw in een auto in Ieper in te breken. De openbare aanklager eiste een celstraf van 18 maanden en een boete van 600 euro.

“Een relatiebreuk maakte hem depressief”, aldus zijn advocate. “Hij raakte aan de drugs en speelde zijn job kwijt. Ondertussen is hij in de cel afgekickt.” In oktober krijgt M. de uitspraak te horen. Sinds zijn arrestatie in De Panne verblijft hij in de cel. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten