Nu ook inbraak bij voetbalclub SK Westrozebeke

© (Foto SB)
© (Foto SB)
Redactie KW

Nadat vandalen de voorbije weken reeds toesloegen nabij de voetbalvelden van Eendracht Hooglede en VP Gits, werd ook voetbalvereniging SK Westrozebeke het slachtoffer van een poging tot inbraak. “Dit zijn allemaal dingen die je niet leuk vindt.”

De voorbije weken werd er meermaals ingebroken in lokale voetbalaccommodaties. Onder ander VP Gits en Eendracht Hooglede werden het slachtoffer van vandalenstreken en inbraken. De buit was telkens gering, maar de lokale voetbalclubs zitten telkens verveeld met de schade die aangericht wordt aan hun accommodatie.

In de nacht van dinsdag op woensdag sloegen vandalen toe bij SK Westrozebeke. Of het om dezelfde vandalen gaat zoals in Gits en Hooglede is onduidelijk. “Buurtbewoners hoorden iets na tweeën lawaai in de omgeving van onze voetbalkantine en kleedkamers. Zowel de politie als ikzelf werden op de hoogte gebracht”, aldus Dirk Reynaert, bestuurslid bij SK Westrozebeke. De buurtbewoners zagen twee personen wegvluchten met de fiets en te voet. Kort nadien werd de schade vastgesteld.

“Een viertal ruiten van het nieuwe complex zijn gesneuveld. De daders hebben zich een toegang willen verschaffen tot de kantine, maar dat is gelukkig niet gelukt. In de kleedkamers is er wel ingebroken en zijn er vandalenstreken uitgehaald”, aldus Reynaert. De schade aan het gebouw is aanzienlijk, maar de buit van de vandalen is gering. In de buurt van het gebouw werden enkele gestolen sleutels teruggevonden.

“Langs de ene kant zijn we tevreden dat de daders niet zijn binnengedrongen tot de kantine, langs de andere kant is het nooit leuk om zoiets mee te maken. Dit zijn allemaal dingen die je liever niet meemaakt.” De Westrozebeekse voetbalclub bracht inmiddels de gemeente op de hoogte die instaat voor het herstel van de kapotgeslagen ramen. “We betreuren natuurlijk dit voorval. De voetbalclub en de kinderopvang zijn natuurlijk niet gebaat met een dergelijke poging tot inbraak. We beschikken over mobiele camera’s en gaan die ook inzetten in de buurt van de voetbalgebouwen in Westrozebeke”, aldus burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

De politie startte inmiddels een onderzoek op, wie achter de vandalenstreken zit is momenteel onduidelijk. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.