Notoire vuilniszakkendief krijgt milde straf voor slagen aan winkelpersoneel

Redactie KW

Bruggeling Gunther V. (44), beter bekend als de “schrik van de supermarkten”, heeft 80 uur werkstraf gekregen voor een hele resem winkeldiefstallen. Bij een van de feiten liep een personeelslid een zware enkelbreuk op. Het parket had twee jaar cel gevraagd.

Gunther V. werd op 24 april vorig jaar door vier personeelsleden staande gehouden in horecagroothandel ZB Centrale in Sint-Pieters. De man probeerde er vuilniszakken te stelen en bedreigde het personeel met een staalborstel uit de rekken. In de schermutseling die volgde, kwam een bediende ten val en brak zijn enkel. Onderzoek linkte V. aan nog negen andere diefstallen, telkens bij Colruyt in Brugge. V. ging er vooral met vuilniszakken aan de haal, maar ook met alcoholische dranken.

V. liep in zijn leven al 30 veroordelingen op, waarvan tien voor drugsfeiten en diefstallen. Zijn buit bestond veelal uit rollen vuilniszakken. “Deze man kreeg al veel kansen maar leert niet uit zijn fouten”, aldus de procureur, die twee jaar cel vorderde. V. kreeg al eens acht jaar cel voor een gewapende overval en werd eind 2017 veroordeeld voor een wilde achtervolging op de E40 waarbij hij snelheden haalde tot 180 kilometer per uur en met zijn tweejarig dochtertje zonder gordel op de passagierszetel.

Na de feiten bij Z.B. Centrale legde de raadkamer V. een winkelverbod op. Dat werd intussen opgeheven. “Mijn cliënt heeft zich herpakt en laat zich behandelen voor zijn drugsprobleem”, pleitte advocaat Mathieu Langerock, die tijdens het proces in de Brugse rechtbank met succes aanstuurde op een werkstraf. Aan de burgerlijke partijen moet V. wel om en bij de 25.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier