https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nog meer brievenbussen opengebroken: “Toch enkele Oostendebonnen gestolen”

De daders breken bussen open op zoek naar de Oostendebon.© JRO
De daders breken bussen open op zoek naar de Oostendebon.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Onbekenden braken tijdens de nacht van maandag op dinsdag 186 brievenbussen open in Oostende, vermoedelijk op zoek naar de Oostendebon. Woensdag kreeg de politie opnieuw tientallen meldingen van opengebroken brievenbussen. In totaal werden nu al meer dan 250 brievenbussen opengebroken.

In twaalf gebouwen probeerden dieven tijdens de nacht van maandag op dinsdag hun slag te gaan. Ze gingen vermoedelijk op zoek naar de Oostendebon, een waardebon van 60 of 80 euro om te spenderen bij lokale handelaars. De burgemeester zei dinsdag al in een reactie dat de bonnen meer dan een week geleden al in de brievenbus vielen. Vergeefse moeite voor de dader(s) dus.

Nieuwe meldingen

Dat weerhield dieven er echter niet van om opnieuw hun slag te slaan. De politie kreeg tientallen nieuwe meldingen uit de Jules Peurquatstraat, de Zeedijk, de Torhoutsesteenweg, de Koninginnelaan en de Troonstraat. “Het kan uiteraard dat het om feiten gaat die tijdens diezelfde nacht gepleegd werden, al lijkt dat minder waarschijnlijk”, klinkt het bij commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “De feiten werden echter pas vandaag vastgesteld door de bewoners van de appartementen, maar het kan uiteraard ook om nieuwe feiten gaan. Hoe dan ook heeft het geen zin. De verdachten zullen van een kale reis thuiskomen, aangezien er maar bitter weinig bonnen in de brievenbussen te vinden zullen zijn .”

Toch bonnen gestolen

Volgens de politie werden er toch enkel bonnen gestolen. “ We hebben aanwijzingen dat momenteel enkele bonnen effectief werden gestolen, dat aantal is echter zeer beperkt. Voorlopig hebben we geen weet van enig misbruik van de bonnen. We blijven de zaak verder onderzoeken. Momenteel proberen we aan de hand van camerabeelden de daders in beeld te krijgen, maar dat blijft voorlopig zonder resultaat.”

Het labo van de federale politie werd ter plaatse gevraagd om een sporenonderzoek te verrichten.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten