Overvaller richt wapen op kassierster in nachtwinkel in Oostende

Camerabeelden tonen hoe de overvaller met wapen de nachtwinkel binnen komt.© BB
Camerabeelden tonen hoe de overvaller met wapen de nachtwinkel binnen komt.© BB
Redactie KW

De nachtwinkel in de Sint-Sebastiaansstraat in Oostende kreeg zondagavond rond 21 uur een gewapende overvaller over de vloer. De man richtte zijn pistool op de kassierster, maar sloeg met de staart tussen de benen en zonder buit op de vlucht. “Mijn vrouw riep dat ze de politie had gebeld. Wij laten ons niet afschrikken of bedreigen”, getuigt zaakvoerder Rahman Siddekur (35).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Camerabeelden tonen hoe de overvaller met getrokken wapen de nachtwinkel binnen komt. Aan zijn postuur te zien, gaat het om een jongeman, vermomd met een soort gelaatsbeschermer voor de motorfiets die dienst doet als bivakmuts. Hij is ook voorzien van een muts en werkhandschoenen. De overvaller wacht even aan de kassa tot er iemand aan de toonbank verschijnt. Daarna richt hij zijn wapen op haar.

“Mijn vrouw kwam nietsvermoedend de winkel binnen om de klant te bedienen en stond meteen oog in oog met hem. Mijn vrouw was in paniek en riep dat de politie al onderweg was. De overvaller besloot meteen rechtsomkeert te maken en op de vlucht te slaan”, vertelt zaakvoerder Rahman uit Bangladesh, die al vijf jaar de nachtwinkel uitbaat. Pas nadat de overvaller vluchtte, werd de politie écht gebeld. Vier minuten na de oproep was de eerste patrouille al ter plaatse, maar de overvaller was al verdwenen.

Echt wapen?

“Ik vermoed dat het geen echt wapen was, maar een airsoftpistool. We kunnen het echter niet weten, want het leek op een echt wapen. Als we de beelden herbekijken, lijkt het erop dat de overvaller niet echt sterk in zijn schoenen stond. Maar hoe dan ook was mijn vrouw enorm geschrokken en moet ze even bekomen”, gaat Rahman verder.

“Toch laten we ons niet afschrikken. Onze winkel gaat vanavond ( maandagavond, red .) gewoon weer open”, voegt hij nog toe. Het is de eerste keer dat hij met een overval te kampen krijgt. De politie van Oostende bevestigt de feiten. “Er is een onderzoek lopende. Er is momenteel nog geen verdachte opgepakt”, aldus korpschef Philip Caestecker. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.