Nachtklok nekt duo dat met zes elektrische fietsen aan de haal ging in Blankenberge

Redactie KW

Twee Mongoolse mannen riskeren in de Brugse rechtbank elk een jaar cel voor diefstal van zes elektrische fietsen in Blankenberge. De nachtklok deed hen de das om.

In de nacht van 5 op 6 februari vorig jaar hield de politie een verdacht persoon staande op straat in Blankenberge. De Mongoolse man, Enkh-Otgon J. (27), stond naast een geparkeerd voertuig terwijl de nachtklok van kracht was. Op de achterbank van zijn voertuig lagen vier elektrische fietsen, die gestolen werden uit de gemeenschappelijke ruimte van een appartementsgebouw in de buurt.

Uit de ruimte werden nog twee anderen elektrische fietsen gestolen. Die werden later teruggevonden in een gracht in Evergem. Ze waren daar achtergelaten door Byambaragcha S. (28), de kompaan van Enkh-Otgon J. Die was op het moment van de interventie al met een andere wagen vertrokken. De man kon een paar maanden later worden opgepakt. Hij bleek in Antwerpen al eens veroordeeld tot twintig maanden cel voor diefstal, geweld, bedreigingen en wapens.

Enkel Byambaragcha S. kwam opdagen voor het proces in Brugge. Zijn advocaat drong aan op een straf met uitstel. “Mijn cliënt zat drie maanden in voorhechtenis”, pleitte meester Alexander Verstraete. “Zijn moeder ging in Hasselt rond met een collectebus om de burg van 1.500 euro bijeen te krijgen. Hij werd teruggestuurd naar Mongolië, waar hij bij zijn grootmoeder verblijft.” De uitspraak volgt op 15 februari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier