Na betrapping in haven: Oostends trio krijgt tot veertig maanden cel voor 35 diefstallen en inbraken

Redactie KW

Drie Oostendenaars hebben in de Brugse rechtbank tot 40 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een hele reeks diefstallen en inbraken.

Begin mei 2020 werden bij inbraken in loodsen in het Oostendse havengebied voor 57.000 euro aan dj-materiaal en voor 30.000 euro aan loodgietersmateriaal gestolen. Dankzij de nummerplaat van zijn voertuig kwam Oostendenaar Michaël K. als verdachte in beeld. Ook zijn stiefzoon Kenzy V. (21) en Jürgen D. (46) bleken bij de feiten betrokken. De drie verzamelden de buit in de ouderlijke woning van K. in Dendermonde. Daarna werden de gestolen spullen doorverkocht door W.D. (31), de Dendermondse stiefbroer van K.

Het parket kon K. linken aan liefst 35 feiten in Oostende, Oudenburg, Gistel, Bredene, Nieuwpoort en Ichtegem. Hij kreeg dinsdag veertig maanden voorwaardelijke celstraf. Zijn stiefzoon Kenzy V. kreeg twee jaar voorwaardelijk. Jürgen D. kreeg voor zijn aandeel in een achttal feiten 150 uur werkstraf. W.D. kreeg als heler een jaar celstraf met uitstel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier