Na betrapping in Brugge: kledingdieven die buit in Rusland verkochten riskeren tot 30 maanden cel

Redactie KW

Drie mannen en twee vrouwen uit Rusland staan voor de Brugse rechtbank terecht voor elf winkeldiefstallen. Ze hadden het vooral op dure merkkledij gemunt.

In september 2021 gingen een man en een vrouw er bij COS in Brugge aan de haal met twintig truien ter waarde van ruim 1.600 euro. Onderzoek wees uit dat de twee tot een Russische dievenbende behoorden die in dezelfde periode toesloeg bij COS-filialen in Gent, Antwerpen en Hasselt. Telkens werd voor duizenden euro’s aan dure merkkledij gestolen.

Op 21 december liepen Sergei G. (47) en Elena G. (39) tegen de lamp in Brugge. Ze hadden toen kleding gestolen bij Springfield en bij Superdry. Volgens de procureur werd de buit telkens per post naar de Russische stad Jaroslavl gestuurd, waar Elena G. ze verkocht in haar winkel.

Volgens het parket werd een deel van diefstallen gepleegd door Evgeny T. (52) en Oksana F. (42). Sergei G. beweert dat hij hen niet kent maar dat is volgens het parket niet geloofwaardig aangezien ze allen afkomstig zijn uit dezelfde stad. Sergei G. pleegde in Gent ook een diefstal samen met Evgeny G. (44), die ook uit Jaroslavl afkomstig is.

Sergei G. en Elena G. riskeren respectievelijk 30 en 18 maanden effectief. Volgens de verdediging kampten ze met financiële moeilijkheden. De drie anderen riskeren bij verstek tien maanden tot een jaar cel. De rechter doet uitspraak op 27 juni. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.