Na 12 veroordelingen voor zware geweldfeiten steelt man… 12 blikken bier in Nieuwpoort

©SISKA GREMMELPREZ BELGA
©SISKA GREMMELPREZ BELGA
Redactie KW

Een 42-jarige man van Mauretaanse afkomst riskeert een nieuwe celstraf toe te voegen aan zijn al indrukwekkende strafblad. Die is doorspekt met zware geweldfeiten en inbraken. Nu staat K.C. terecht voor de diefstal van 12 blikken bier.

Dat de 42-jarige K.C. absoluut geen onbekende is voor het gerecht, is een understatement. De man liep al 12 veroordelingen op, bijna uitsluitend voor zware feiten. Hij is bekend voor diefstallen met geweld, slagen en verwondingen, gewone diefstal, inbraak, verboden wapenbezit en weerspannigheid.

Slaapzak

Zo liep hij op 27 juli vorig jaar nog een celstraf op van 18 maanden voor zwaar geweld op de tram. Hij was met de tram naar het strand geweest en probeerde een rugzak te stelen. Het slachtoffer sprak hem aan en kreeg meteen een stamp van K.C. met het platte van zijn voet. Sinds zijn veroordeling zit K.C. in de cel. Hij zit er een totale celstraf uit tussen de 5 en 7 jaar.

Cara en Jupiler

Nu riskeert hij 18 maanden cel extra voor de diefstal van blikken bier. “In de Smatch in Nieuwpoort verborg hij vijf blikken Jupiler onder zijn zak met leeggoed”, sprak de procureur. “En uit een nachtwinkel stal hij zeven blikken Cara Pils na een ruzie met de zaakvoerder.” Zijn advocaat vraagt om de opslorping van straf. “Ik denk dat zijn eerdere straf van vorig jaar, met feiten die gepleegd werd in dezelfde periode als deze feiten, voldoende moet zijn.” Vonnis op 12 maart. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier